2011. március 8., kedd

Papírszerelem…

Már gyermekkoromban is, ha egy papír szaküzlet közelébe kerültem, órákig el tudtam nézni az itt fellelhető kincseket. Ez számomra egy igazán fantasztikus világ volt, tele rejtélyes apróságokkal, érdekességgel, csak még nem tudtam mit is kezdjek vele. A mai napig is rabul ejtenek a szép füzetek, naplók, tollak és sok minden más kis haszontalan szépség, ami nélkül ugye nem lehetne élni?!
Na, de mi is az a Papírszerelem?
Azt mindig is tudtam, hogy szeretnék alkotni valamit. Türelmem sajnos nincs sok, ezért olyan technikákat kerestem, ami úgymond kevesebb (néhány órás, napos) munkával szép végeredményhez vezet. Folyamatosan keresgéltem és próbálkoztam, kötés, üvegfestés, gyöngyfűzés, rajzolás… és bár élveztem, de tudtam, még nem találtam rá arra a dologra ami igazán nekem való. A meseszép papírokat már akkor is előszeretettel gyűjtögettem, de felhasználni nem igazán volt szívem. Többségük külföldről érkezett és utánpótlás hiányában inkább csak gyönyörködtem bennük, úgy éreztem ezekbe belevágni, összegyűrni, beletépni óriási bűn lenne. Aztán egyszer az interneten találtam valamit, nem igazán értettem mi is az pontosan, még sosem láttam ehhez fogható tüneményes eszközt. Összeszedtem az összes kis spórolt vagyonomat és megrendeltem Amerikából ezt a csodát. A vámhivatalba be kellett menni, mivel nem tudták bekategorizálni. Kinyitották a dobozt és elég sok időbe telt, hogy szemléltessem mit is tud ez a ketyere, főként mivel én is akkor láttam először. Igen, visszagondolva ez picit mulatságos, de itthon akkoriban még nem lehetett hozzájutni. Szóval ott volt az óriási dobozom, egy Sizzix alapgép és rengeteg vágósablon. Kipróbáltam és én tudtam, hogy vágni akarok!!!
Nincs mit tenni, megfertőztek az elbűvölő, meseszép minták, a különféle technikák, amik még egy egyszerű papírral is csodákra képesek. Így hát az évek során, újabb és újabb gépek, sablonok, papírok, érkeztek, és én csak vágtam és vágtam.
Ha Te is sokszor jobban örülsz a csomagoló papírnak, mint az ajándéknak, ami benne van, ha órákig tudod legeltetni a szemedet egy papíron, mintha az egy festmény lenne, nincs mit tenni Te is a Papírszerelem nevű „betegségben” szenvedsz. :-)

4 megjegyzés:

  1. De Én ki sem szeretnék gyógyulni ebből! :)
    Szép a blogod! Örülök, hogy végre belevágtál!
    Szülinapos...

    VálaszTörlés
  2. De édes bejegyzés! és igen én is imádom a papírt, és imádok a papír-írószerben időzni! Nagyon szép lett a blogod!

    VálaszTörlés
  3. Igen vagyunk ilyenek jónéhányan!!! A lányommal mi is ebben a "betegségben" szenvedünk! Örülök hogy tudomást szereztem Rólad, biztosan rendelek Tőled, mert már nézegettem a kínálatot!

    VálaszTörlés
  4. Szia! :) Idetaláltam, és rögtön úgy éreztem, a szívemből szólsz! Szó szerint a számból veszed ki a szót! :) Szép a blogod, várom a folytatást! :)

    VálaszTörlés